E-shop má nyní dovolenou a Vaše objednávka bude zabalena 15. 5. Využijte proto akce DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 500 Kč.

Sójové svíčky a jak o ně pečovat

Co by bylo útulno bez voňavých plamínků. Navoďte si příjemnou atmosféru ručně vyráběnými svíčkami. Jsou přírodní a lité do praktických skleněných nádob s uzávěrem. Můžete je tak vzít kamkoli s sebou. Díky obsahu sójového vosku a esenciálních olejů nejsou zdraví škodlivé a při správném zastřihávání hoří mnohem déle než běžné parafínové svíčky.
 

Sójové svíčky a jak o ně pečovat

Zatímco běžné parafinové svíčky jsou vyrobeny z ropy a obsahují karcinogenní látky, u 100% sójových svíček se můžete spolehnout, že jsou přírodní. Vyrábí se z obnovitelných zdrojů - ze sójových bobů. Vonné kompozice pak tvoří kvalitní vonné a esenciální oleje. I proto nevoní tak silně, jako běžné svíčky z řetězců. Při dlouhém hoření si tak příjemnou atmosféru vychutnáte bez bolesti hlavy. I tak ale nezapomínejte větrat a nejpozději po 4 hodinách svíčku zhasněte. Hořet ji nechejte ideálně aspoň do doby, kdy bude celý její povrch rozpuštěný - zabráníte tak "tunelování" a máte jistotu, že vám svíčka vyhoří celá a nezbude nevyhořelý vosk po stranách.
 
Před každým zapálením nezapomeňte trochu zkroucený knot zkrátit - zastřihněte jej nůžkami nebo jednoduše odlomte prsty. Ideálně tak, aby čouhal zhruba na 4 mm.
 
Dodržujte tato doporučení a budete mít jistotu, že svíčka bude hořet čistě, klidně a nejdelší možnou dobu.
 
 
 

Recyklujte, nevyhazujte!

Až svíčka dohoří, vymyjte nádobku a najděte pro ni využití. Bude vám dlouho a ráda sloužit. Udělat z ní svícen na čajovku můžete vždycky. Co tak ale vymyslet něco jiného?
 
Pár tipů pro vás mám: Skleněná nádobka poslouží na tužky a štětce, na klíčení avokáda, na kartáčky na zuby, jako vázička na kvítí, do kuchyně na koření nebo semínka, jako schovka na cokoli nebo drobný květináček. Třeba na sukulenty.

Vůně pro každou příležitost

Různá příležitost, atmosféra, roční období nebo prostě jen nálada si žádají různé vůně. Jaké byly ty úplně první?
 
Intenzivní vůně, provoní prostor a navodí zklidňující atmosféru. I proto se hodí nejvíce do ložnice. Pokud však levanduli milujete, tak víte, že ji stejně zapálíte kdykoliv a kdekoliv. Díky citronu je vůně lehčí a více svěží. Oblíbí si ji tak i ti, kteří samotné levanduli příliš nefandí.
 
Jemná vůně s nádechem luxusu. Hodí se do klidného prostředí, na pracovní stůl k práci nebo na noční stolek k četbě knihy či oblíbeného časopisu. Třeba o bydlení.
 
Voní intenzivně a přesně tak, jak si myslíte. Jako něco mezi podzimem a zimou. Provoní byt ovocně-kořeněnou vůní a navodí hřejivou a útulnou atmosféru. Rozumí si s vánočními svátky.
 
Voní jemně a decentně, jako něco, co budete dost možná chtít ochutnat. Nedělejte to. Tato svíčka se hodí k jakýmkoli činnostem během podzimních a zimních večerů. Perfektně si rozumí i s nicneděláním.
 
K těmto vůním už dávno přibyly další. Mrkněte na ně TADY. Moje srdce hoří pro každou z nich. A vaše? ❤️
 
 

Tip pro dokonalou atmosféru! 
Vůně čaje nebo kávy, příjemné přítmí, plamínek svíčky, kniha, pokec či prosté bytí, ale něco tomu přesto chybí? Možná vím co. Ať už děláte cokoliv, zpříjemněte si atmosféru AESTA playlistem. Složila jsem ho z té nejchillovější a nejpohodovější hudby a stále přidávám další.
 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz